Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tappa inte bort mig!


Tappa inte bort mig!

En nalles vädjan
till flickan.

Bussen är full
nallen hålls
runt magen.

"Mamma, när ska vi av?"
"Snart lilla grynet."
Flickans grepp om nallen
får den nästan att kvävas.

Tappa inte bort mig!

Flickan och mamma hoppar
av, men var är nallen.

Ensam sitter nallen kvar.
Gråter och längtar.
En äldre dam ser den ensamma
nallen.

Pling!

"Snälla stanna!"
"Hinner inte!"
"Nödsituation," säger damen.
"Vad nu då?"
"Nalle på vift!"
Damen stampar i golvet, så
bussen stannar.
Som tur är hann inte bussen så
långt.
"Snyfft," hör damen.
"Lilla hjärtat, nallen kommer tillbaka."

Vid nästa hållplats håller en dam en nalle,
men vill lämna den åter.
Stegen vankas tillbaka till flickans.

"Hallå!" Hörs en röst.
"Nallen!" Utbrister flickan.
"Mamma, ser du nallen?"
Jublet och stampande får damen
att se denna lilla flickan.
"Åååå förlåt att jag tappade dig."
Med nallen i sin famn kan flickan
åter le.

Nallen kan nu åter känna sig
trygg för han är i flickans famn.




Fri vers av Filosofen2
Läst 347 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-07 22:39



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) Fin dikt:)
2011-03-07

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Nallar är viktiga saker!
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2