Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I svåra stunder gör det gott att hålla fast vid en dröm.




Drömmen om en dröm

Jag tänkte jag levde

en dröm,

ett ackord i en symfoni,

harmoniskt svävande

och fri.

 

Jag tänkte jag levde

min dröm,

orkestrerad i dur,

i harmonisk samklang

med allt.

 

Förlåten det som skett,

Allt glömt,

mina dunkla motiv,

egoistiskt oförstånd,

snarad.

 

Förstått det som varit,

accepterat

alla dessa oförrätter

av bristande förmåga

försonad.

 

Jag drömde jag var

symfonin,

svävande ut i kosmos

buren av himmelsk harmoni,

befriad.

 

Fri




Fri vers av Rolando Furioso
Läst 492 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-07 22:49



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Det är du...tänker jag.
2013-03-20

  Ranja Bjurman
Vilken underbar känsla i dikten.
Förlåtelse, frihet, smärtlöshet.
Tänk om man kunde ge sig själv det, det kanske går?
Att välja att "från och med nu, är det som gäller".
Kram till en fin själ (det jag sett) :)
Det är en stor sak att inte vara fördomsfull mot andra. Kanske större än att vara skuldlös. Ibland är det lättare att vara god mot främlingar än familj, och kanske det är summan av godheterna man gör, inte riktningen, som räknas?

Ranja
2011-10-15

  La Magnólia VIP
Underbar läsning .. fint skrivet .. och fina tankar ...
2011-04-21

    AA VIP
Fin text. // AA
2011-03-07

  Malin Ringdahl
Drömmen är hoppet som håller oss i handen över livets larmande vägkorsningar. Fint som vanligt Roland.
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Rolando Furioso
Rolando Furioso