Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi servar våra bilar, fyller på med bensin, reparerar det som är trasigt.

Men vad gör vi med våra kroppar?




Balans.

Träna bort det onda.

Ät mat, så att kroppen orkar leva.

Blunda när du äter,

så att du känner,

vad som är rätt mat för just dig.

Sov mera, så att din hjärna fungerar.

Motionera, så att du blir stark.

Meditera, så själen får ro.

Lyssna på underbar musik,

så att ditt hjärta sjunger.

Vandra i naturen ,

för att fylla dig med liv.

Simma för att känna din kropp.

Ja, känn efter var du börjar och slutar.

Träffa vänner och skratta tillsammans.

Älska dig själv och andra.

Ge din kropp det den behöver.

Balans!

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-08 10:34



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
inför mig stiger barn vilka jag haft förmånen att vara nära
i de stunder det var för stökigt runt dem
vaggade de antingen fram och åter
fann andningspulsens lugn
eller de vaggade sida till sida
var i solen

balans

tack
2011-03-09

  Ari Viklund
balans i skönskrift står
skrivet i vårt hjärta om
kärleken i kropp & själ
får alla sinnen öppnas
2011-03-08

  Junitvillingen
De här orden är så viktiga att jag ger dem det allra vackraste bokmärket med hjärtan, solar och massor av glitter! Vill läsa texten ofta, ofta..."klokord" som borde vara allas vår ledstjärna. TACK fina:-))
2011-03-08

  Filosofen2
Just en sån jag behöver idag... Wow
2011-03-08

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Wow.
En underbar bruksanvisning.
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP