Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Claes Andersson, ur "Mörkrets klarhet" 2010 - min ungdoms poet


Finlandssvenska ord

"Nu vet jag varför jag tycker så mycket om dig
Du som var hudlös har nu ett pansar som skyddar dig mot smicker och förtal
Under den nya huden är du lika hudlös som du alltid var.

Vi visste båda att verkligheten var förrädisk och ingenting att lita på
Det gjorde att vår tillit till oss stärktes
Två som genomskådar kan bekräfta att den andra inte är tokig.

Det var bara kärlek, trots allt
Men det v a r kärlek!
Trots att det bara var kärlek var det allt
Det var allt som bara kärlek kan vara
Och kärlek var det, trots allt annat det också var
Och allt det andra det inte var, trots kärleken
Men trots allt så var det bara kärlek
Det var bara kärlek, trots allt."




Prosa av walborg
Läst 665 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-03-08 12:14



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Oh! vilken dikt!
Tack för att du delar med dig.
2011-08-04

  Michaela Dutius
En underbar dikt som berör mig mycket djupt!!
2011-05-15

  lodjuret/seglare VIP
en myckenhet av kärlek i denna
2011-05-11

  aol
verkligen bra skaldat, man känner hur kärleken skalas frm,
2011-03-16

    ej medlem längre
Den käre Claes Andersson, dags att ta fram honom ur bokhyllan.
Tycker om. Tack.
2011-03-15

  Maria T
Trpts allt förstår jag att
detta var din ungdoms
poet
2011-03-12

    ej medlem längre
En rik fundering i all stillhet ... där saker faller på plats och får sina proportioner och gränser.
2011-03-09

  © anakreon VIP
Kärleken ÄR bar = naken!
Det är det som gör att
den kan rymma allt!
Calle
applåderar
2011-03-08

  stenhur VIP
Mycket visa ord som jag genast stoppar i bokmärkeslådan!
2011-03-08

  Bibbi VIP
Tycker om.
2011-03-08

    ej medlem längre
Sannerligen inte så "bara". :-)
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg