Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flodvågens offer

...10.42

Sitter upp, famlar ut i köket.
Ostabila ben.
Hest i början, sluddrar vissa ord.
Tungan hänger inte med.

...10.44

Föröker fokusera på tanken.
Snurrig, lite störd skarpa.
Måste skriva, måste bara få
öppna skrinet till smärtans
lilla lås.

...10.46

Lustigt jag tajmar klockan.
Varannan minut på varje stycke.
Blir inte så långt denna dag.
Vill dela med mig av lite sol.
lite regn, storm och tsunami

...10.48

Har tv:n på hör tsunamin
raporteras. Susningar i
öronen förhindrar allt ljud.
Hemskt med denna fruktansvärda
flodvåg...
Tänk om min bror är med.
Han bor på Fillipinerna.

...10.50

Ryssland skulle också vara
drabbat.
Detta blir värre än i Tailand.
Ledsen för alla som omkommer.
Orolig för min bror.
Tänk om han dör.
Han är ju i Manilla.

...10.52

Vet inte vad jag gör om han är död.
Minns tårarna.
Minns samtalet med
polisen.
Minns sorgen och paniken
över att jag trodde
pappa var död.

...10.54

Minns så väl sömnlösheten
tårarna.
Sov inte på 48 timmar.
Försonades med pappa via
Pikéstyrkan, som jag
ringde på.

...10.56

Han i Stockholm och jag i Skåne.
Jag var den enda som ringde av barnen.
Jag var den ende som
gick sönder av alla syskonen.
Jag vet pappa var glad att just
jag fann honom...
"Pappa, älskar dig!"
Idag vill jag säga det, imorgon med.

...10.58

Min bror har ringt mig många gånger,
men nu är det tyst, sen ett par månader
tillbaka.
Aldrig brytt mig, men nu skrek jag
idag!

...11.00

"Herre gud, min bror!"
Rösten i luren blev tyst.
"Jag känner också människor där."
Jag visste helt plötsligt inte vad
jag skulle säga...
"Tror du den tar dem?"
"Vet inte, men hoppas inte det."
Kände rädslan idag.
Får jag veta om min bror är död?

...11.02

Han är inte skriven här.
Inte varit här på länge.
Sista gången jag pratade
med honom var då jag
var sjuk...

...11.04

Han var stressad, men sansad
han lyssnade på mig och sa:
"Älskade lillasyster."
"Jag vill bara säga att jag är sjuk."
"Oj, är det allvarligt?"
"Jag är rädd," kände tårarna bränna.
"Jag har inte tid."
Vi la på.

...11.06

Tänk om det var sista gången?
Kände på mig i morse, hickade
och kände mig sorgsen när jag vaknade.
Tänk om han kallade!






Fri vers av Filosofen2
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-11 11:08



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du ger ord åt all den rädsla som vi alla känner .. en oändlig oro över de vi älskar och saknar .. oron att inte veta ...
2011-03-11

  Ninananonia VIP
Ruskigt!
Brr mitt hjärta fryser.
2011-03-11

  filosofian
Oj vad berörande. Får nästan tårar i ögonen. Tsunamis är så obehagliga.
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2