Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solen skiner.


Brobyggare

Våren är påväg
solen skiner
och snön är
borta.

Jag sitter inne
och smärtan
avtar lite.

Glädje sprids
och skratt
får smärtan att
flyga sin kos.

Även om jag har
ont känns det inte
lika mycket då
kramar sprids.

Längtar efter att kunna
röra mig som jag vill
igen.
Vet att jag kan det.

Måste vila, ta det
lugnt och bara låta
kroppen återhämta
sig.

Skratt förlänger livet.
Det skimmer jag inte
kan se nu hjälper
lättsamt prat och
bilder, som
spelas upp.

Garden sänks, men
ordning får
lugnet att stanna kvar.

Genom fönstret ser jag
solen, genom tidens
dygn ser jag skiftningarna
på himlen.

Liten, som du är, finner
du ändå ansvar inför din
matte.
Då smärtan fyller kroppen,
pussar du bort det med din
nos.

Tvättar mina ömma händer
och naffsar, för att visa din
ömhet. Du följer varje steg,
kollar att din matte mår bra.
Ligger nära, för att ge
värme.

Sällskap ger värme,
sällskap bygger broar,
sällskap formar lugnet
sällskap öppnar hjärtat.




Fri vers av Filosofen2
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-11 17:29



Bookmark and Share


    AA VIP
Fin text. // AA
2011-03-12

  Ninananonia VIP
Ja så fin! :)
Brobyggare!
Smakar på ordet. :) Fint i detta sammanhang :)
2011-03-11

  SandraEriksson
Allt stämmer :)
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2