Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om spegeln kunde prata.

"Hej," säger jag
till spegelbilden.
"Hej," säger
spegelbilden.
"Snygg jag är".
"Du strålar, kul."

Stoltheten får mig
att stå rak och bara
stråla.

Möter världen med nyfikna
ögon, positiva tankar upptar
mig.
Alla ser, alla märker hur
bra jag mår.

Jag letar efter vårtecken, de
är lättare ju längre in i våren vi
kommer. Sätter mig på en
bänk och bara njuter av
vårsolen.

Idag är en dag jag hämtar
kraft, fångar intryck.
Ler då förbipasserande
kommer. Hälsar och fortsätter
njuta av solen.

Kommer hem.
"Hej, min vän!"
"Hej, så glad att du
är hemma," säger spegeln.
"Spegel, jag vill putsa dig."
"Åååå, då blir jag glad."
"Då skiner vi båda och det
får oss så harmoniska.

Skänker spegeln lite puts,
torkar varsamt av och
tittar igen.
"Wow, nu skiner vi."
"Tack snälla, ja, nu skiner vi."




Fri vers av Filosofen2
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-12 19:48



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Du sprider glädje :)
2011-03-12

  filosofian
Oj den här
Blir man ju jätteglad av! Bokmärker! :) du skriver om glädje och många gör inte det...
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2