Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( ... eller ja, det finns ju också sjukdomar, vapen, olyckor, köksbränder, oväntade och smått överraskande attacker av djur som känner sig tvungna att bädda in tänder i någons strupe, gnagare, elektricitet, mindre lyckade försök till att svälja någonting


detta tog trettio minuter att skriva

Sekunderna släpar sig fram
som klistrade till verkligheten
i ett tjockt lager segt slem.

Tid har blivit ett substitut till vilja.
Hopp, drömmar... allt sånt tjafs...

Vem har tid med ett inre liv?

Man hoppas på lugn, önskar sig fridfullhet...
säger sig vilja ha tid för sig själv
... mest en kopp varm, men medveten idioti.

Det enda man kan hoppas på,
någon dags medvetslöshet efter en välkomnad olycka
... eller en avslappnande släng av koma
som en kyss från en orealistiskt generös verklighet.

Jag var nyfiken när jag var yngre
... nu är jag mest trött.

Min slutsats är att livet tar livet av människan...
... men det ska nog egentligen vara...
människan tar livet av människan med tiden som mordvapen...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 242 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-13 00:30



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Väl använd tid.
Calle
2011-03-13

    ej medlem längre
Snyggt!
2011-03-13

  röd_asfalt
Fan, va bra!
Och snälla ge mig en "avslappnande släng av koma"
i ett par år eller två....
Denna sparar jag som bokmärke.....
2011-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen