Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han och Hon

-Han slog mig aldrig! Repeterar hon och jag förstår aldrig varför.
-Han slår dig mentalt och själsligt räknas inte det som misshandel. Han försvinner och lugnet infinner sig i en igen.
Han är ett spöke nu men den tryckande känslan finns kvar i luften runt omkring en. Öppnar fönstret, den friska vinden viner in men jag kan fortfarande inte andas, trycket på bröstet ökar.
- Han är lycklig nu, säger hon. Samtidigt som luften pyser ur henne, klämmer ut ur henne. Hon fäster blicken i mig för att se om jag tror henne.
–Jag måste ut, jag måste gå nu. Han har lämnat dig. Men du lämnade honom först. Lycklig den som ändå vore lycklig.

Han visste, paranoian växte sig starkare, han brukade ringa mig med sina oändliga samtal om dig. Om hur han visste vad du gjorde, han berättade om sina misstankar om dina avvikande beteenden. Jag sa ingenting, blev bara arg, besviken och sårad av att när han väl lyckats lufta på luren för att ringa mig så handlade det om dig och misstankar. Det skär igenom mig. Tankarna rusar tillbaka, en virvlande storm fångar mig och ångesten ankommer igen.

Du vet allt det här men du säger ingenting och jag är din tysta medbrottsling.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carollina Arroyo
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-13 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carollina Arroyo
Carollina Arroyo