Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjuk hand bidrar till lycka

Lilla katt, lilla katt
vet du att snart är
du stor, snart har du
vuxit ur min famn.

Då du var nyfödd höll jag
dig i min hand, så varsamt.
Du kletig av allt blod och
hinnan, men att se detta under
ske, fick min kropp att le.

Nu du busar och står i, puffar
och säger godmorgon.
Allt för ofta jag säga till dig
att jag minns då du
fick plats i min hand.

Gosar och hör dina ljud.
Sluter ögonen och bara
sitter.
Du i min famn, pussar och
kramar, känner din
päls så tjock
och glansig.

Så underbart du bara vet.
Du bara vet att jag är din
matte...
Du bara vet att jag aldrig
lämnar dig.
Du bara vet att maten alltid
står.
Du bara vet att jag aldrig
dig skada.
Du bara vet att du kan
väcka mig när som helst.

Underbar känsla att du mår så
bra.
Tycker nog du vuxit mer, du nu
så ståtlig, snart tre månader.
Ler och skrattar då du leker med
din råtta. Du kramar den.
Gömmer och visar.
Jag leker med dig då vi är
på golver. Du bara myser då
du får hoppa och ta.

Klorna du har inne, då mys
ska ske. I början du rev bara
man tog i dig.
Tålamod och varm famn har
nu öppnat ditt sinne.

Kramar om dig, du kramar
om mig och vi lever i en harmoni
matte och Tajsa.




Fri vers av Filosofen2
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-14 10:09



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härlig kärlek i varje ord.
2011-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2