Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

straffet var inte ditt

se dig inte om vän
du kommer från ett fängelse utan galler
nu är det dags att leva igen

luften är så ren och sinnena är här igen
vi tar en tur ner till stan
det var länge sedan du ville lämna ditt hem

dörren står på glänt så håll blicken
utåt och se dig omkring

vi kan besöka en restaurang och
äta en bit mat och dricka ett glas rött

du kära håll mig i handen fram
rädslan fanns men du är fri nu

straffet var inte ditt, ingen annans heller
hur mycket förstår vi om kärlek

du är så ren i en öppenhet
som gör dig sårbar

mötet med din egen domare
gör dig klokare

kylan i det världsliga
får dig inte på knä

gå inte i fängelse igen
nej, lär dig öppna den inre dörren
när sinnena är skarpa

har man bra självkänsla så
brukar detta ske naturligt






Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-14 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist