Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A R/C

Jag finns bakåt, otroligt men inte heller sant
söker framtid i historien,
eller bara någon som kan balansera bättre än vad jag kan
Balkongen är där för att sittas på, vinkas från
Vink vink, handen rör sig mekaniskt inuti mig,
buktalare som jag inte är/var/blir
i min påvehatt och klänning av döda djur
Sydda slamsor av kött från hembygdsföreningens arkiv
draperade runt det finaste av nappa

- Jag har tänkt efter och beslutat mig för att förneka jungfrufödsel, återuppståndelsen och att fadern och sonen och den helige ande skulle vara samma arroganta jävel, skrek jag ner till dagisbarnen.
Jag förnekar det fundamentala i kristendomen fast jag har en sånhär hatt!
Pekar med cigaretten på påvehatten i svart betong.
- Konstruktivt tänkande, kritisk granskning och djävulsdyrkan! Lucifer incestus!

- Stör inte barnen när de leker korsfästning, skrek personalen tillbaka. Du förstör stämningen!
Tårar av svavel från barnen på korsen i sandlådan,
medan andra limmar ihop sina fingrar till fula gester

Askar i kaffet och sätter mig på golvet,
blundar
räknar timmarna till min egen död
(Vi vill inte läsa dig längre för du skriver så obegripligt)
Vem viskar i mina sömndruckna hörselapparater?
Sluter ögonen igen och tittar inåt, ner i hålet
Vill drömma om Arthur R och C,
föreställa mig själv
med deras ord
Men hemsöks istället av demoniska versioner av min dotter
Ett vidunder som äter sitt eget ansikte till tonerna av Bethlehem

Låtsas vara den där ensamma gaslyktan,
med smutsigt glas och flackande låga
Sen slocknar jag…




Fri vers av Ominous
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-15 08:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ominous
Ominous