Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla mamma gråt inte

Sista lektionen är kommen
alla glada barn ska strax åka med bussen hem
det är ju helg
skulle vilja hålla fast i skolbänken med liv och lem

Solen skiner
på snart tårindränkta kinder
vet mycket väl vad som väntar hemma
hoppas bussen får förhinder

Undra i vilket skick hon är i nu
klockan är ju trots allt bara två
kanske att hon inte vaknar
ska tassa jättetyst på tå

Undra när pappa kommer hem
kanske kan jag få ut honom i skogen och plocka svamp
hoppas mamma är tyst då
så hon återigen inte startar helgens eviga kamp

Det börjar
alltid likadant
smyger mig in på mitt rum
alldeles självmant

Jag vet
att jag måste lyssna till när han slår skiten ur henne
bankar henne gul och blå
jag vet
jag kommer få lyssna på de panikfyllda skriken efter mig
och hans eviga hetsande "kom igen då! SLÅ!"

Jag vet att jag kommer få höra till hulkningarna
när spyorna väller upp ur hennes hals
och jag kommer höra pappas ord
när han dansar runt hennes sönderslagna kropp i segervals




Fri vers (Spoken word/Slam) av A-F
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-15 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-F
A-F