Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva i nuet och förvalta det

fånga stunden.
Fånga tanken.
Fånga hela dig.

Bara sätta sig,
slut ögonen och
bara känna hur
inret nås.

Tankar försvinner
då meditation görs.
Renar själen,
ger kraft och ny
energi.

Slappna av, låt kroppen
sakta släppa spänningar.
Rör lite på huvudet så nacken
blir smidig.

Fokusera på att inte tänka alls.
Denna stunden är bara din.

Meditation är bra för
själen.
Öppnar upp och låter
närvaron ta plats.

Helt plötsligt är jag som
en enda symbios med mig
själv.

Tystnaden, lugnet bidrar till
vidare vandring mot känslorna.
Vågar vara närvarande med dem.

Röda tråden brukar man prata om.

Ställ dig upp, rak i ryggen,
ta handen över huvudet och ta i tråden,
rätta till.
Sätt handen under magen,
det kan kännas som gråten kommer,
men bara lugn.
Inget farligt.

Känslorna strömmar då
tråden rak nu är.
Öppen och sårbar
försiktig nu är.

Inget fel, bara bra.
Utforska nya områden,
utforska nya intressen.
Väx, väx, väx inom dig.

Lycka att finna roten,
lycka att le trots ingen sagt
något kul.

Lycka att kunna se små ting,
som annars går dig förbi. Höra
ljudet från din andning
blir lugn och rofylld.

Slippa ont i magen
ont i axlarna
ont i benen
ont i armarna
nacken
eller var det kan vara.

Bara leva, bara njuta, bara se.

Små mål inför dagen får
hoppet att växa.
Små mål

Bara om man vill gå
ut och gå
äta en god middag
städa
tvätta eller
varför inte bara slöa.

Utan dessa små mål, tappar
man stora i sjön.

Utan vardagens tankar och små
gärningar för sig själv
så tappar man synen på livets
njutning.

För att orka hjälpa andra
behöver man hjälpa sig själv.





Fri vers av Filosofen2
Läst 385 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-15 11:37



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Ska prova i helgen :)
2011-03-15

  Janne
Dina ord smeker mina
sinnen så skönt här
"viktigt att fånga nuet"
2011-03-15

  SandraEriksson
Det här ska jag testa :)
2011-03-15

  Ninananonia VIP
Skönt att njuta av nuet! :)
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2