Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storvinsten

"Jag vill jobba och tjäna penagar, så jag blir rik."
"Rätt inställning."
"Hur ska jag göra för att få tre miljoner på kontot?"
"Wow, spara livet ut."
"Inte spela?"
"Nej, det kan vara farligt," ansiktsutrycket ändras.
"Varför spela?" "Det har jag sett på reklamen."



Nästa morgon sitter Monica med sin kaffekopp i köket och funderar.
"Kan man verkligen bli rik på spel?"
Ett meddelande kommer i displejern.

"Jag spelade precis på lotto."
"Ooooo, vann du?"
"Kan du komma hit? Jag behöver ditt stöd..."
Telefonen ringer:
"Vad har hänt?" Fnittret som når telefonen får henne att inse en vinst kommit...
"jag har vunnit!!! Jippy, fattar du? Jag vann en miljon.."
Monicas förmåga att hålla sin mobil utan att skaka, gav henne känslan i magen att fjärilar flyger.
Tiden stannar, då hon inser vidden av denna vinst.
Snabbt tar hon på sig jackan och sticker ut. Tar sin cykel som hastigt rusar iväg till spelbutiken.
"Oj, Maria, vad kul," säger hon, då ögonen möts.
"Tack, jag sa ju jag skulle bli rik och nu är jag det.
Båda bryter ut i ett förlösande skratt, som befriar deras kroppar.




Fri vers av Filosofen2
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-15 21:37



Bookmark and Share


  SandraEriksson
En miljon hade inte varit fel :)
2011-03-16

  aol
så medryckande spännande, gillas,
2011-03-15

  mickech
Tänk om.....
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2