Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apatisk stolthet och ångest på dödsbädden

hon sa nej
när han frågade om dom skulle gå vidare
och gick vidare
in mot glittret
nejlikeuttryck
var helhetsintrycket
av hennes ansikte
detaljer av ett flagnat prekardium
svävade slumpartat
likt dammpartiklar i solstrålens sken
i det mörka rummet
framför hennes blickfång
tårvätskan över ögonglobar
strömmade i vågor av provokation
att gråta inåt
att svälja klumpen
att spänna magen
känna en flodvåg av tårar
smattra in i hjärtväggen
flöda över bröstet
avdunstad i människospektrum
det var stor passion på gång
att vara kär i Petra
eller kroniskt kåt
gensvar sinsemellan
var allt han begärde
han önskade veta orden att säga
han önskade vara personen att räcka
han önskade hitta känslor att beröra
det måste vara svårt att dansa i klackar
och sjunga som en gudinna
det måste vara svårt att le så länge
och stråla som en skönhet
det måste vara svårt att ha ont
och låtsas vara smärtfri
att bara stå där
med hämmande tankar
överflöd av fördomar
medan man ännu finns till
och att vakna imorgon
distanserad
ensam
i denna enda värld
bland sex miljarder människor
trafikerade
maskerade
förbipasserande
stjärnstoff i förklädnad
att aldrig fusionera
att sprängas i det tysta
att skina i det tomma
det måste vara svårt
att brinna ut i rymden




Fri vers av Anadol
Läst 583 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-16 20:31



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Berör mitt innersta...tack för det lästa
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Anadol
Anadol