Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration från min favoritandaktsbok av "två lyssnare" för över femtio år sedan i England.


Allt är dig möjligt.

Det finns ingen gräns för vad du kan åstadkomma. Ge därför aldrig upp något för att det tycks överstiga din förmåga utan "endast om du ser att den icke är min (Guds) vilja för dig"

Se på den späda snödroppen som skjuter upp ur den hårda marken. Den söker sig väg uppåt utan att ens äga vissheten att möta sol och värme.

Detta må väl synas vara en uppgift långt utöver dess förmåga. Tvingad av fröets inneboende livskraft fullföljer den dock sitt svåra värv.

Himmelriket kan liknas vid detta.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 1008 gånger och applåderad av 37 personer
Utvald text
Publicerad 2011-03-17 10:08



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Detta var en text som skrivet direkt till mig. Underbart! Tack! ML
2011-08-18

  mare VIP
Fin liknelse !!
2011-03-20

  Regular
Bokmärkes på direkten!
2011-03-18

  L Patrik W Johansson VIP
Hoppas lika mycket gott kommer din väg som det inte-lika-gott som varit

Något...?

Nåt gott!

som Gösta Ekman sa...
i mint eller lakritskola sketchen
'expressen eller aftonbladet'

Be well,
LPWJ
2011-03-17

    Nefedjeva
Applåd.
2011-03-17

  Eaglemountains VIP
Grattis även till en plats bland de fem uppmärksammade!
2011-03-17

  Linda CH VIP
En dikt som meddelar "ingenting är omöjligt" och uppmuntrar till livsglädje! Att tänka på innan man somnar på kvällen.
2011-03-17

    Annika J
Fin bild av himmelriket och en god påminnelse i dessa tider.
2011-03-17

  Kalle.O
Du har en unik förmåga att förmedla kraft Bibbi, tack!
2011-03-17

  anits VIP
Tack för att du delade med dig
av denna livskraft
2011-03-17

  Eva Helene VIP
En obändig kraft, en livskraft som du beskriver så väl här. Tack för att du tar oss med på denna vackra livsresa!
2011-03-17

  Blåbäret
ja, vilken tillit till livet och överlevnaden
2011-03-17

    ej medlem längre
Jag tycker om den här texten. Fint skrivet!

Den talar om att vi har mer kraft inom oss än vad vi själva kanske tror ...


"Tvingad av fröets inneboende livskraft fullföljer den dock sitt svåra värv.

Himmelriket kan liknas vid detta."


@nn
2011-03-17

    ej medlem längre
så vackert
2011-03-17

  Eaglemountains VIP
Mark. 9:23
2011-03-17

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skrivet. =)
2011-03-17

  aol
tack varm kram för en så sann vacker skrift
2011-03-17

    ej medlem längre
Tack för att du delade med dig av detta.
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP