Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cecilia


du säger barnen är lika ombytliga som vädret
saknar dina rosiga kinder och ditt skratt
hur det smittar
kan du fatta att det var månader sen vi sågs?


du skulle gilla mina dagar här
och hur solen faller bakom träden vid sjön
vi skulle se i timtal snöflingorna samlas under lyktstolparna
likt händer kring cigaretttändaren på baren vi brukade möta kvällen på
och jag ljög
du skulle hata allt här
du skulle hata att inget ändrats
att mannen sitter kvar på juneporten
och samma slitna ord i väggarna
du skulle hata hur ljuset stannade för det inte har någonannanstans att ta vägen
och hur alla gömmer drömmarna mellan gatstenarma
du skulle hata det här



(du sa en gång att de inte trodde på dig)



du brukar springa i Queens park
jag brukar springa runt munksjön
vi delar stan mitt itu och gömmer halvan i våra hjärtan
spränger gränserna och tittar aldrig bakåt när det smäller, när vi fäller våra tårar för att falla för något annat någonannanstans


armar rakt ut
jag förstår vad de menar nu


de som försvann







Fri vers av sårosa
Läst 456 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-18 21:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ffantastiskt skrivet
2011-03-22

  Den outtalade
Jävligt bra! Allt, precis allt.

och jag ljög
du skulle hata allt här
du skulle hata att inget ändrats
att mannen sitter kvar på juneporten
och samma slitna ord i väggarna
du skulle hata hur ljuset stannade för det inte har någonannanstans att ta vägen
och hur alla gömmer drömmarna mellan gatstenarma
du skulle hata det här

stum av beundran. Bokmärkt.
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

sårosa