Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saftkalas med nybakta kanelbullar och mys i vårens underbara ankomst

Behövde en paus i baket,
behövde lite luft
då degen jäser.

Ute gassar solen, ute viskar
vinden, träden, marken
och fåglarna att våren är
här. Känslan säger mig
att värmen kommer nu.

Ute satt en granne på en
av möblerna. Vi delade några
ord innan stolen brakade
itu.

Olika känslor kom upp i mig,
skrattade lite, då jag såg det
gick bra och jag hörde
skratt.
"Det var den stolen."
"Ja, det var den stolen," sa jag.
På väg upp i trappan sa jag
"Den stolen är nu historia."
"ja, det är det, men ha en underbar dag."
Jag kom in skrattade högt och hjärtligt.

Stolen nu är en historia,
våren nu är påväg, blommorna
i gräset visar sina små huvuden.
Solen gassar, knopparna snart
brister och naturen då är full av
liv.

Ljumma vindar, doften av liv
mina sinnen når. Ögonen söker
nya tecken.
Än är stolen historia, murken
trä lossnade då benet bröts av.

Snart jag bakar ut degen, som blivit
fluffig, stor och så mjuk.
Knåda, kavla, blanda smör, socker
och kanel innan jag omsorgsfullt
smetar på den, för att rulla ihop
och skära i bitar.

Jäsa, så kanelbullarna får sirap och
pärlsocker. In i ugnen, grädda och ut.
Hela mitt hem doftar sen nybakade
kanelbullar.

I eftermiddag vi blanda saft, lägger upp
massa bullar, koka kaffe till mig.
Saftkalas och nybakta kanelbullar.
Livet är så underbart och bara så lätt
då livet ses ur ett barns perspektiv också.

Min dotter nu vila i soffan med
Tajsa, som spinner och njuter av hennes
små barnfingrar. Inget nu kan störa deras
lilla, stora stund och ömma kärlek.




Fri vers av Filosofen2
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-19 10:15



Bookmark and Share


  Ari Viklund
livsglädje som sprudlar och doftar,
en idyll av små små ting som ger
livet sin mening, hjärtat skuttar till
2011-03-21

  SandraEriksson
Låter som en perfekt sätt att välkomna våren och tacka för vintern :)
2011-03-19

  Quasimodo
Härlig vårdoft och känsla i din vårdikt här!!
2011-03-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härlig vårstämning med en underbar doft av kanel.
2011-03-19

  mickech
Man blir glad när man läser din text! Tack för att du delar med dig.
2011-03-19

    ej medlem längre
Vet inte riktigt vad jag blev mest sugen på: våren eller kanelbullar.
Härligt skriven dikt ,rik på det mesta.
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2