Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blyga blickar ( första förälskelsen )




Vi var båda femton år -

helt nya för varandra


du med lockigt hår

det sötaste leénde

och de brunaste ögon jag dittills sett


mitt i blygseln när du

tog min hand

kände jag ett varmt pirr i kroppen

som jag aldrig upplevt förut


en hel midsommar

kramades vi

och utbytte blyga blickar


kyssen låg så nära

vid flera tillfällen

men ingen av oss vågade



jag tror vi båda saknade just det


lång tid efteråt...









Fri vers av Junitvillingen
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-03-19 19:24



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Skönt! Liksom i min ungdom.
2011-04-05

  walborg
En fin första kärleksupplevelse är betydelsefull för hela livet.
2011-03-20

  Ninananonia VIP
Första kärleken!
Något alla minns:)
Vackert,ljuvligt :)
2011-03-20

  Järnkatten
Ljuvligt...
2011-03-19

  Anna*
Så härligt oskyldigt olidligt som den första förälskelsen och du beskriver det så målande nära! Applåder
2011-03-19

  Päronsplitt
Finstämt och längtansvärt från ungdomens dagar...vi minns väl alla den första förälskelsen av pirrig längtan och den där fördömda*L* osäkerheten. Här har du fått till en härlig stark och trevande kärleksdikt med den där för oss flesta magiska igenkänningsfaktorn som får iaf mig att befinna mig i ungdomens första förälskelse åter igen..och det är en angenäm känsla. Kanske blev det en kyss mellan er till slut..
2011-03-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Åh. Så härligt och så oskyldigt.
Det där gemensamma sökandet efter hur många gränser man vågar överskrida...
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen