Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt längtanslandskap...


vandring i alperna



de höga gråvita bergen
och dess alpsjöar
insprängda som planslipade smaragder
bland saftig grönska och stenklotter

alpgårdarna gamla
av sol och blåst vittrade trähus
korna betar på stupande grässlänter
bara deras halsklockor bryter den djupa tystnaden

glaciärer störtar mot dalen
likt floder
luften är klar lätt kryddig

morgonhimlen full av fuktiga dimsjok
dagen mörkblå med enstaka flockiga moln
solen stekande het i den tunna luften

på kvällen doppas topparna i blod

vandraren tittar ut över höjderna
mättar ögat med sammetsgröna vidder
och livet som ringlar fram
långt där nere i dalen

stödd mot sin vandringsstav
är hjärtat lätt i bröstet
och andningen tung
trött är han av dagsmarschen
nöjd att få gå till vila
på träbritsen i alpstugan




Fri vers av rebecca d
Läst 981 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-18 07:29



Bookmark and Share


  Rublev
summa summarum:
behåll du ”halsklockor”
är nog bästa alternativet :P
2005-12-18

  Rublev
håller med... bjällra är för litet...
ko-skälla är bättre. skällkon är ledarkon, hon som bär skällan

kollar för säkerhets skull:
1. skälla, koskälla, ljudande anordning fäst runt halsen på en ko.
Källa: Nationalencyklopedin.)
2005-12-18

  Rublev
Underbart skildrat!
jag längtar dit :)

Mina favoritrader:
”...insprängda som planslipade smaragder
bland saftig grönska och stenklotter”

”halsklockor” (kanske byta till bjällror)
2005-12-18

  Bodil Sandberg VIP
Kanon!!!!Älskar den här texten...
2005-12-18

  Ingrid Nilsson
Visst är det fantastiskt hur ett skönt landskap kan inspirera till skön konst. Här är en fullträff,lika bitande vackert som landskapet du skildrat. Gratulerar!
2005-12-18

  Almagrundet
Upplevde en underbar vårvecka i alperna för många år sedan och längtar att få komma dit igen. Återresan har inte blivit av än. Men med dina fina diktbilder tog du mig just dit igen. Tack för resan!
2005-12-18

  Propella
Vilka bilder du målar upp! Jag blir såååå fylld av längtan, jag också. Du är skicklig på att förmedla bilder och upplevelser.
2005-12-18
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d