Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbjudna lågor

Vad hände
när du tog min hand

vaknade en glöd
som startade en brand


Och jag brann


För sättet du ville hålla min hand
på samma sätt
som jag mötte din

Orden fanns inte där
vi visste
men inte
vad som hände


Och jag brann

Förvånat


När du kramade min hand
i folkmassan
bad tyst inombords
släpp inte än

Vad hände
när du tog min hand min vän
och
vad hände
egentligen
innan du tog min hand

I dagar
börjat längta
efter den lilla närhet
jag kan få
i namnet av våran starka vänskap

Ditt ansikte
som fick skarpare drag
din doft
som sträckte sig genom hela rummet
din röst
som började höras över alla andras
dina blickar överallt
som helt plötsligt förföljdes av mina

Min vän
vi visste nog inte
när du tog min hand
att vi
så spontant skulle svara varandra


men
det skulle inte bli såhär
för
fel
och förbjudet
just nu

Det får inte vara såhär
du fick inte ta min hand
för
jag fick inte ha dig
ömt värmande bakom ryggen
för dom

men du

det går inte längre
jag vill hålla din hand lite
få titta på dig längre än vad som är tillåtet
även som det kanske är
i skymundan

en dag kanske
vi kan
men inte nu
inte än
så min vän...

Vi brinner förbjudna lågor




Fri vers (Spoken word/Slam) av A-F
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-20 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A-F
A-F