Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vår längtan hade fått ett namn


var är du, ljuset i mitt liv
sjön låg spegelblank, vi rodde fram en dag
det var i fjol under en himmel av hjärtan

du såg naturens kraft och fågelns vingslag
vår längtan hade fått ett namn
två dårar i en båt mot främmande land

det spelar ingen roll, du var min
kommer du ihåg vår natt i månljuset,
kärleken var sann

lovade varann evighet i ett rum för två
jag finns hos dig
fast dörren mot världen är stängd

du fryser, du duger älskling
rädsla i en ensamhet av det som var
släpp in mig, jag är så hjälplös
när du lider bakom en dörr av glas

styrka och blicken vänds utåt igen
en mening med allt, motsägelse
när avstånd är sant

jag väntar tills vi kan ro båten fram




Fri vers av Mats Lundqvist
Läst 469 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-21 09:01



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vemodsvacker poesi...med fin rubrik. Gillar formuleringen "under en himmel av hjärtan"...finns inte bara vemod i dikten - även hopp och tro...och det lyfter!!
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Lundqvist
Mats Lundqvist