Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonens visdom

Ögonen tittar
ögonen uppmärksammar
ögonen rör sig
ögonen njuter av utsikten

Allas ögonform så olika,
färgerna lika så.
Vissa har bruna, vissa har blå
vissa har gröna, vissa har grå
vissa har olika färger som ingen
kan förstå.

Mina ögon skiftar färg beroende på
hur jag mår

Glad

Korallgröna

arg

Svarta åskiga

Kär

Himmelsblå

Ledsen

Melerade



Ögon är som horisonten, de är oändliga,
vattniga och mycket djupa.
Havets skiftningar ger ögonen glans,
solens sken får de att glittra och formen
bjuder in till mysiga stunder av ro.

Kisande, glittriga, eldiga, väldigt nyfikna
på vad som väntar vid nästa krök.
Allt samlas i ögonvrån.

Ögonens spegel visar själens enorma rymd,
de öppnar en bok med guldskrift. Denna bok
får aldrig öppnas av fel själar, för då följer
tiden dem och inte mig.
Ljuset öppnas. In kommer skiftningar likt en
pärla då den massiva solen når ögonens skärpa.

Ta väl vara på ögonens budskap,
lev, älska, önska, dröm, för budskap vidare
så hjärtan öppnas och kärlek kan strömma in.




Fri vers av Filosofen2
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-21 11:11



Bookmark and Share


  Ari Viklund
underbart djup i ögon har inget slut
är man vaken syns alltings tillblivelse

ingen begränsning finns för menad
själ som välkomnas varandra i kärlek
2011-03-21

  SandraEriksson
Ögonen säger mer än tusen ord :)
2011-03-21

  Ninananonia VIP
Sann!
2011-03-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Man brukar ju kalla ögonen för "själens spegel". Jag tror du just förklarade och bevisade det.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2