Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag i somras då hettan nådde över 30 grader fick mig och min dotter att uppsöka badet....


Sommarhettans lust och fägring

Vi kom in i omklädningsrummet där vi låste in våra saker.
Tassade ut och fann en plats i solen.
Hoppade i bassängens sköna vatten.
Simmade och busade.

Vi upptäckte en massa kul innan våra vägar nådde andra
bassänger. Barnbassängen blev en sol och mysig plaskdamm för
mig och en mamma till. Vi låg i trappan, lät våra kroppar
bara slappna av och njuta av gassande het sol.

Upptäckte hur lyxigt det var att bara fläka ut sig i bassänvattnet
medan vågorna kluckade runt oss.
Det bara fattades betjänter som kom med drinkar.
Huden färgades till gyllenbrun av solend pensel.

Bikinin fångade min kropp så fint, tatueringen
lyste och hela jag sken av välbehag.
Skratt och glam fyllde barnbassängen, medan
barnen lekte och busade.

Sakta vi drog oss mot en rutchkana, som
min dotter ville åka.
RAKT UT I DJUPET!!!
Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hjälp! Hahaha
oj frihet ja denna frihet
att våga utmana mina rädslor.

Ja i somras blev det så mycket sol och bad
så jag såg ut som om jag vore vara
utomlands.
Underbart att sätta på sig kjolar, linnen
och veta jag kunde lysa upp en hel stad
med mitt leende.

Den kvällen sökte vi oss ner mot havet,
min dotter ville känna på vågorna, medan
solen kysste horisonten.
Rosa, violett, blått, rött, ja alla färger
lockades fram på himlen.
Kunde bara njuta av denna stund, då
leken och lugnet fångade hela mitt
inre universum.

Den sommaren gav jag mig själv och min
dotter ljuva minnen, som vi än lever på.
Snart är vi tillbaka i bikinins dagar, då jag kan
strosa runder och bara njuta av strand, hav
och plask i vattenbrynet....




Fri vers av Filosofen2
Läst 200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-21 11:39



Bookmark and Share


  Ari Viklund
längtade man inte efter sommar
och solen innan man läst denna
ögonblicksbild av livet & glädjen
så gör man ju det garanterat nu
2011-03-21

  SandraEriksson
Det här var verkligen fint berättat. Längtar enormt tack vare denna fina texten.
2011-03-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härliga sommarbilder. Så omedelbart berättat.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2