Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag finner jag styrkan och modet.


Min väg byter spår

Vaknade av en skönsjungande
väninna, som sänt en sång jag
bara vill ha som väckning.
Log, kände hur energin fångade
mitt hela jag.

Tajsa puffade lite på mig, för
hon ville ha sin mat.
Vaknade och vred täcket runt mig,
sen gick hon sakta mot bokhyllan
som är full av min dotters saker.
Satte sig och blev en med dem
en liten stund.

Kroppen ömmade, jag mindes
de där stunderna av lycka, så
jag stannade upp och andades djupt.
Sen kunde jag sakta mjuka
upp musklerna, som är så stela.

Reste mig, tog morgonrocken
och gick ut i köket.
La upp kött till Tajsa, som jamade
lite irriterat, för det tog så lång tid.

Kokte kaffe, åt smörgås
och bara andades ut.
Tiden tycktes rusa iväg, för
rätt som det var fanns ingen tid
att dra benen efter sig mer.

Promenad i solen
promenad bland vårens
under.
Blommor tittar fram mer nu,
de ler och viskar att våren är här.

Jag ler, jag ler så mycket att tänderna
syns. Ögonen glittrar som stenar
i solens sken.

För varmt med dunjacka. Usch så
hett det blir.
Men vinden är lite kall ännu.

Planerna hos handläggaren ger mig hopp,
hopp om en framtid.
Hopp om ett stort liv som ger mer
och kul upplevelser.

Ta steget, heter kursen.
Ta steget mot arbetsmarknaden igen.
Ta steget mot en framtid.
Ta steget mot gemenskap.
Ta steget mot nya människor.
Ta steget fullt ut och bara hoppa.

Vägen hem blev rolig, samma upplevelser, samma
gator, men ny tanke och nya mål.
Värmen fick mig att vilja stanna ute lite, finna nya
spår och glada tankar.

Kom hem som en ny människa, som en yngre själ
med nya tankarm hopp och drömmar,
som viskar ge inte upp...




Fri vers av Filosofen2
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-22 12:29



Bookmark and Share


  Ari Viklund
våren öppnar löfte om framtiden
i tro, hopp, kärlek för att blomma
vackert leende och glädjen stråla
2011-03-23

    AA VIP
Underbart. Lycka till med dina steg. // AA
2011-03-22

  SandraEriksson
Låter underbart :)
2011-03-22

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Önskar dig all lycka i detta steg!
2011-03-22

  Sofhia Wirström
Full av hopp, full av liv. Härligt det låter att du ser ljust på framtiden.
2011-03-22

  Ninananonia VIP
:) Härligt!
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2