Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besserwisser


vill inte vara en besserwisser
men det heter inte tv-poggram

och hur man än räknar
så är inte erik saade
en bra sångare
om det inte gäller
en karaoketävling
på cinderella

det är dags
stavas inte med x

du behöver inte vara
ornitolog eller
professor i grekisk mytologi
för att bli poet

vill inte
vara en besserwisser

men en tärning är ingen fyrkant

det heter inte
ijenklien
inte
åtminstonde

grattis är inte synonymt
med "ha den äran"

och när man leker bandleken
så gills inte electric banana band
för janne schaffer spelar där

vill inte vara
en besserwisser

men man står till höger
och går till vänster
i rulltrappor

gillar inte sär-skrivningar
som
en lång hårig sjuk sköterska

gillar inte ihopskrivningar
i alla fall är inte
ETT ord
inte makeupprodukt

och ni har inte kommit på
en ny Formula
utan möjligtvis en ny
formel eller ett recept

och jack black
är en fucked-up skådis
det är fakta
ingen åsikt

och bananen är ingen frukt
den är ett bär
körsbär är en frukt

och kaffebönan
är ingen böna

det står fel på
tusentals vägskyltar i sverige
för stopp
stavas inte stop

alla fåglar kan inte flyga
och alla fiskar bor
inte i vatten

vill inte vara en
besserwisser

men det heter
inte årdengklitt

och golf är ingen sport

det uttalas inte lånndånn
det heter lanndn

och det blir ingen miljöbil
bara för att du kör på etanol

och pasta kommer inte
från italien

xx0312
i tabulatur
är inget Dmoll7
det är ett D7#5

det finns inga
undantag
som bekräftar regler

amerika
är inte detsamma
som usa

skit löser sig
knappast alltid

och restauranter som har
majs i salladen...

"every breathe you take"
och "sång till friheten"
är inga kärlekslåtar

vill inte vara en
besserwisser

men du är ingen gitarrist
för att du har lärt dig
kompa proud mary-verserna

du blir inte automatiskt
antirasist
för att du känner
en arab
eller käkar en falafel

buskishumor är inte roligt

och om du väger
över 150 kilo
borde du nog
ta och skippa fredagspizzan
med bearnaisesås

det finns inget som
heter plastpappa

jag vill inte
vara en besserwisser

men frihet för en nyliberal
är inte detsamma
som frihet för mig

och snälla sportkommentatorer
det heter inte ETT pass
heter EN passning
men ni kanske pratar om
ett arbetspass, bergspass
eller vattenpass
vad vet jag

det heter inte ärfarenhet

och fas 3-sysslor
är inga jobb
att kratta löv
i skogen eller
måla nymålade byggnader

det heter inte interjuv

vill inte vara en
besserwisser

men får väl bita
i det sura äpplet
och acceptera
att det är just det

jag

är















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 865 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-16 18:47



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Självinsikt ;) rolig läsning för övrigt.
2012-01-14

  dubbelve
rik tig bra!
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP