Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets teater skapas av oss människor

Livets teater utspelar sig
i verkligeheten, med riktiga
männiksor.

Livets teater formar oss till
de vi blir, men formar om oss
som skulptören gör med leran.

Sorg, glädje, öppna fält av
nyfikna känslor. Aldrig de kan
ses som teaters näste. Aldrig de
kan upplevas som en del
av livets teater.

Narren skrattar och gör konster,
hovdamen fixar sin prinsessa,
kungen tror han kan styra,
de fattiga bönderna kämpar
för brödfödan, då Kungen drar
in deras sista slantar.

Romantikens tid är över allt.
Mannen uppvaktar kvinnan med
sina smekande ord, kvinnan rodnar
och låter honom kyssa henne ömt.

Livets teater spelas upp framför oss
med alla ingredienserna som gör livet
till just livet.




Fri vers av Filosofen2
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-24 12:13



Bookmark and Share


  Ari Viklund
finns inget vackrare än att
med hjärtat i handen söka
kärlek och få sin prinsessa
när livets teater spelas upp
2011-03-25

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vackert!
2011-03-24

  mickech
Precis så är det ju!!
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2