Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckel saknar ägare

Nyckeln till frihet formas
av de tankar vi får.
Nycklar vi tilldelas ger oss
en lösning då livets snurrighet
löses upp.

Nycklar vi delar med oss för att
de älskande ska kunna komma
och gå. Då sorgen fångar oss,
kärleken löses upp och
nyckeln lämnas åter hamnar vi
i en zon av längtande tankar och
nya vägar...


...

Nycklar kan komma i fel händer,
de öppnar en oro och
fångar en känsla av ofrivilig rädsla.
Lösningen blir att få nya lås och
nya nycklar, som öppnar en frihet
till lugn och harmoni.


...

En nyckel funnen på en gata, då
regnet öser ner. Vått hår klistrar
mot jackan. Denna nyckel saknar en
ägare. Regnets droppar fyller asfalten
med vatten och det rinner ner i brunnen
intill.
Sittandes på huk, tar nyckeln i handen.
lika våt och drypande, lika kall och enslig
som asfaletn.


...

Sakta reser sig upp, tittar på denna nyckel, som
verkar gå till en lägenhet.
Ingen som saknar nyckeln, ingen som
letar.

...

Traskar sakta genom en regning stad, där
bilar stänker upp vatten via sin däck.
Tidens köld i regnets väta, får händerna att
skaka då de öppnar dörren med sin nyckel.


...

Kvar i fickan ligger den övergivna nyckeln
som väntar på sin ägare.




Fri vers av Filosofen2
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-24 14:35



Bookmark and Share


  Ari Viklund
liten fågel i
öppen hand
alla dörrar på
vid gavel i frihet
2011-03-25

    AA VIP
Tänkvärd text. Nycklar kan vara medlet till en möjlig framtid som kan öppnas upp. De kan också stänga inne det som ska vara för evigt inlåst. // AA
2011-03-24

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
En nyckel består av två delar.

Den ena biten är av metall, den kan du se.
Den andra biten är vetskapen om var den första biten passar in.
Utan den kan du prova dig igenom halvstor stad, och innan du hittar nyckelns dörr, kommer du att ha funnit ett stort antal olåsta dörrar.
2011-03-24

  Anna*
Övergivna nycklar finns det gott om. Två av mina är på vift och förresten behöver jag byta ut dem jag har också och kommer att göra det inom kort.
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2