Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömnbefriade ord

sömnlösa nätter och sovande dagar
grundat i emotionell idioti

frågor ställs som om de förtjänar liv
frågor till svar skapade av överblivna ord,
begagnade droppar av en, för mig, overklig verklighet

fasansfulla drömmar att verbalt åderlåta
för varken mål, riktning eller vilja till
förtjänar, i mig, ens ordet existens

så, vad väntas idioten i mig?

blott tystnad i ljudliga skrik
då dövörat stänger de sanningsenliga rösterna ute

ett våldsamt dånande ingenting
i explosioner av små andetag

verkligheten är nog inte riktigt så
nej, verkligheten har hårdare kanter

... fri som en fågel fastkedjad i en liten bur
fri att göra vad som helst... om man nu lyckas gnaga av kedjan
... eller en bit av sig själv

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-25 03:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen