Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstvisans minne....

Jag minns en brevvän jag hade en gång som ung.
Han heter Björn och bodde i Tomteboda. Ja, jag minns detta
för han var så speciell för mig.

Han visade mig livet genom alla tonvis brev. Hans vis att
skriva sina brev fick mina drömmar att vidgas.
Just då hade jag det så svårt, detta kände nog han, så hans
ord var som en smekning.

I ett av breven sände han en sångtext som heter Höstvisan.
Han kallade denna sång Skynda att älska. Jag läste och läste, skrev
svar som jag inte tyckte kunde motsvara alla de underbara brev han
sände.

En dag kom det inga fler brev, jag kan än idag gå och tänka på
denna killen, som berättade så mycket om livet och den kärlek
han bar.
Hans kärlek till män och kvinnor fassinerade mig. Hans sorg efter
en kärlek, gav honom ord han behövde få ut.

Kan komma på mig själv att jag kan sakna breven så mycket, men
tror det är honom jag saknar mest.
Han sände även foto på sig, som är borta, likaså hans brev.

En sak jag bär med mig är denna sången jag lyssnar på
och Monica Zetterlund, som jag lovade att köpa en dag.
Idag har jag både höstvisa och Monica Zettlund. Önskar så att
jag bara fick träffa honom om så bara för en sekund.

Jag minns en gång då jag var i Stockholm med min klass. Då
var det någon som sa hej till mig. Eftersom jag åkte ner för en rulltrappa
och den personen upp, så kunde vi inte mötas.
Lustigt vad livet styr många gånger...




Fri vers av Filosofen2
Läst 562 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-25 11:56



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra text. Möten kan vara flyktiga och längtansfulla. // AA
2011-03-26

  Ari Viklund
möten som KUNDE ha blivit
är så tråkiga minnen att ha
speciellt kärlek som brinner
för den vill göra allt, genom
eld och vatten för att bli av,
men minnen är ändå sköna
om det var kärlek och glöd!
2011-03-25

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Texten till Höstvisan är skriven av Tove Jansson.
Underbar text.
2011-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2