Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att känna med hjärtat

Att känna i hjärtat är kanske inte lätt,

om man inte vet hur man ska göra.                                  :)

Det man kan göra,

när man möter människor och problem,

är egentligen ganska enkelt.

Man behöver bara ta ett djupt andetag

och fråga sitt hjärta.

Hur gör jag nu?

Vad är rätt?

Vad känns rätt i hjärtat?

Om man tänker efter innan,

slipper man såra andra.

Tänk efter innan,

hur du pratar med andra.

Vilken röst du använder.

Vilka ord du använder.

Vilken ton du använder.

Vad sänder du ut till andra människor?

Är det kärlek och förståelse,

 eller är det kanske tankar av ironi,

självgodhet,

stress eller annat?

Ja, egentligen är det enkelt.

Vad är målet med dina ord?

Vad vill du få ut av samtalet?

Hur vill du bli uppfattad?

Vill du dela kärleksfulla vänskapliga tankar med andra,

 eller vill du stöta bort andra?

Ja, du kanske skyller på,

att du är trött och stressad,

att du därför har rätt att vara arg,

sur och tvär .

Ja, visst,

men då skapar du oro

och ännu mer stress,

för att du möter ilskna människor,

som är misstänksamma,

arga,

sura

och som retar upp,

sig eller dig på något sätt.   :I

Ja, så tänk gärna med hjärtat,

om du verkligen vill påverka andra

och göra era möten underbara,

varje dag,

varje stund,

varje sekund.

Sprid kärlek omkring dig. :)

Du kommer att stråla som en  sol. :)

Och det är härligt.  :)

Jag lovar. :)




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-25 21:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smile and the whole world will smile with you
2011-03-27

  Ari Viklund
tack ljussyster för dessa ord
2011-03-27

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tack.
Och det stämmer ju!
2011-03-26

  Lena Själsöga Keijser
hur önskar vi själva bli mötta...

ditt hjärta är flödesljus
tack
2011-03-25

  mickech
Kärleken är härlig!
2011-03-25

    AA VIP
Bra. Du beskriver på ett tydligt sätt vad empati och ett gott bemötande är. // AA
2011-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP