Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt liv är din tid

Tiden speglar oss, mot tiden kan vi inte slåss
Tiden är vår läromästare, vår skattmästare, livets mästare
Tiden är en jämn, rytmisk rörelse som är evig i ett tillstånd av fixering

Tiden utvisar din karaktär, visar oss vem du är; ”Ah, du är en såndär”
En sömngångare, soffpotatis, drömmare, rebell eller visionär
Vad du gör av din tid visar vem du är

Tiden är i ständig rörelse innehållande både förgörelse och frigörelse
Tiden är både natt och dag, för inget kan existera utan sin motsats
Utan tid kan inte evighet existera

Tid är den kraft som håller händelser separat, var och en på sin rätta plats
Tiden skiljer oss åt samtidigt som den binder oss samman
Tiden existerar i all tid, dåtid, nutid och framtid

Genom tid vi finns, tiden ger oss livet som många tar för givet
Många lever i det förflutna eller i framtiden och glömmer nuets tid
Andra vill ha mer tid, vissa stjäl andras tid och några stannar i tiden

Tiden är vår stora läromästare, vår skattmästare, livets mästare
Fylld av visdom för den som vill se, innehållande allt och ingenting
Tiden förändras inte men allt förändras i tiden

”Du är ditt liv” viskar mästaren ”Ditt liv är din tid”
”Du är tid”




Fri vers (Fri form) av SagaArt VIP
Läst 696 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-26 09:37



Bookmark and Share


  Anna*
Och när vi inte kan göra annat än vänta tar det en evinnerlig tid! Så vad gör vi under tiden =0) Suverän text!
2011-05-11

  Gisela Nordell
Intressant analys om tiden
och hur bi förhåller oss tilll den
Lätt att greppa och finrytm
2011-03-27

    Max Poisé
En läxa svår att lära!!
2011-03-26

  Lennart Bång
Det bästa jag någonsin läst om tid. Otroligt. Applåder och bokmärke!
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

SagaArt
SagaArt VIP