Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och dagen vaknade

Och dagen vaknade sakta till liv inom henne,
började forma sig,
log och tog henne i handen.

Lite yrvaket lät hon sig ledas in i den,
ett leende blommade ut på hennes mjuka läppar,
mjukare än på länge.

Utan sex och ändå lycklig.

Märkliga tid,
märkliga liv som med stora kliv
skuffade runt henne hit och dit,
så att hon tappade andan och
nästan försvann,
tillintetgjord.

Och så kunde hon vakna så här,
en ny dag,
omgjord.

Egentligen inte förändrad, men ändå.

Vaken och villig valde hon de möjligheter som dagen bjöd,
förundrad, förvånad, glad.

Lev i mig, Ljus, var hennes bön för dagen.

Lev i mig och blomma,
så att din Frid och Glädje
kan blanda sig med mänsklighetens lidande,
och skapa ett nytt Hopp för de som tyngda sörjer.

Hjälp mig att vara det Ljus som du från evigheter hade tänkt,
tillsammans med alla de som vill välja ljusets och kärlekens väg.

Tillsammans skapar vi den nya verkligheten,
den alternativa sanningen
nu och för all framtid
i evighet
amen.






Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 385 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-03-30 12:17



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Det är så oskuldsfullt, nytt uppvaknande som om allt flödade av ljus, njutningen, det sanna alternativa och dina ord är så hoppfulla, och lätta att ta in. Så vacker och livsbejakande!

Vilken text!!

Varm hälsning
Kjell
2011-04-27

  Julio VIP
härligt
2011-04-25

  Epione VIP
Från en tanke och känsla till en mer högtidlig bön.
Naken och insiktsfull.
Jag tänker att oavsett om livet kan ha varit svårt stundtals så finner man dagar som ger tillbaka livet..

Tycker mycket om denna
2011-04-13

  Linda CH VIP
En vacker morgonbön! Låt dagen och nuet famna dig.
2011-04-12

  Robert Halvarsson
Jättefin text.
2011-04-12

    ej medlem längre
Jag tror bestämt att vi är jämnåriga . . . :-)
Och Livet blir - förunderligt nog - lättare och lättare att leva . . .
2011-04-11

  filosofian
Vacker text om att uppskatta dagen.
2011-04-09

  Jan Widströmer VIP
Förhoppning om liv, en tacksamhet att ta in när det händer - då dagen aldrig är så självklar som vi tror. Här som välformulerad bön till ljuset.
2011-04-07

  Anna*
Riktigt snyggt! Livet har många överraskningar åt oss, men det kan ändå visa sig bli vår styrka. Applåderar vördnadsfullt
2011-04-01

  Johan Bergstjärna VIP
Storartat!
2011-03-31

  Lennart Bång
Fin bön för henne!
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus