är mitt sätt att måla.
Snabbt och agressivt I en sky
av osannolka färger.
Troligtvis den nästa erotiskt njutbara dikten jag skrivit.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som skildras som "Slafs" i den här
är mitt sätt att måla.
Snabbt och agressivt I en sky
av osannolka färger.
Troligtvis den nästa erotiskt njutbara dikten jag skrivit.




TROLIGTVIS MIN SISTA DIKT TILL DET SOM VAR

Plockar
breda penslar
ur bukett av slitna verktyg
nedslitna av tiden
torkade och stela
andra friska och jungfruligt mjuka

Doppar i mörk umbra
i svart och djupaste blått
målar över...slafs!
bilder av tvättbjörnar
och vilda ballerinor
vilsna ballonger och älskogssvett

Ett sönderslaget vinglas
i en namngiven vinterstorm
jag har glömt namnet 
men snön lyser blod och döljer skarpa skärvor
Slafs.. vitt och smutsigt gult

Målar över
en nacke
en frisyr klippt
att välkomna en tunga
Ett leende
växer till rovdjursbett
Ockra, rött och vitt, slafs och nya bilder föds

Man styr inte själv
över gamla sanningar och lögner
vilka minnen som flyr eller hänger fast
men jag målar för livet
med breda penslar
och glömmer
vad som bildat grunden
till det jag njuter av nu
Svart, turkost och orange...Slafs!

Besten steg upp ur nallens kropp
och betten från dig sitter kvar
som rosiga ärr
av en underlig njutning
RÖTT! Slafs!

Ett klösade spöke
flyr bort över snön
och vi fick aldrig se en vår

Jag är eld du är jord
och vintergäck växer
den lyser i spåret
av din fot
Umbra! Slafs!

Jag plockar
ur min bukett
de bredaste penslarna
Nya bilder växer
som rufsigt gräs
under hoppet om sommar.

Bara jag vet så väl vad som
finns kvar därunder
Under umbra rött vitt och svart
och
bara jag har glömt det nu!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 964 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-04-01 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Slafs! Visst är det nödvändigt att måla över lite här och lite där i livet. Och jo, visst vet vi vad som ligger under slafset. Men det kan få stanna där...

Snygg bild!
2012-03-23

  Celticgirl VIP
vacker text med målande bilder :)
plus att denna strof var så fint formulerad :
"Jag plockar
ur min bukett
de bredaste penslarna
Nya bilder växer
som rufsigt gräs
under hoppet om sommar"
2011-10-16

  queenia
Precis så skall en tavla bli till:) tack för underbara ord!
2011-06-23

  Magnus P.
Fantastiskt härlig och målande text.
2011-06-06

  Kjell A. H Lundin
Oj,vilken målande beskrivning från en målerisk person.!

Du får mig att riktitigt känna mig som en pensel som får direkta direktiv genom den målande konstnärens hand.

Vilken upplevese!!
Tack!

Varm hälsning
Kjell
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth