Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud i grått

Idag klär hon i grått

Idag är hon på väg
och när jag står där ute
i morgondiset
och lyssnar på skogen
hör jag vinden
från hennes fladdrande långkjol
när hon går och går
genom rymderna
och tänjer på stegen
för att
hon har bråttom
till den
som väntar

Hon bär kärleken
i en barnkont på ryggen
men tyngden
besvärar henne inte

Hon söker mörkret
för hon vet
att just där
behövs ljuset
och värmen

Och någonstans där
väntar mötet

för världen behöver
ständigt nya
kärleksbarn




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-02 07:27



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Så upplyftande och härligt vacker!
2011-04-02

  Ninananonia VIP
Vacker! :)
2011-04-02

  Teija Majava VIP
Vackert!
Sparar denna... :)
2011-04-02

    ej medlem längre
Love this stuff, man
2011-04-02

  Junitvillingen
Den första dikt jag läser denna lördagmorgon är denna - och åhhh så den berör. Älskar ditt sätt att uttrycka dig, du poetar med sådan mjukhet, känsla och värme att jag bara sitter här och suckar - av välbehag! Det sista lilla stycket får den redan så vackra dikten att lyfta ännu mer - jag tror att denna text är den jag gillar bäst av de jag hittills läst av dig. Många varma applåder och ett jättevackert bokmärke - TACK!
2011-04-02

    ADI Nehlin
underbar...visst behöver världen det
2011-04-02

  Mari Lo Boström
fick mig att le
behövde det idag
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP