Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att följa order och försaka sin mänsklighet


Korpralen

Mannen såg sig själv i spegeln
och vände ut och in på hans själ
Tårarna flödade nerför hans kinder
och han tittade på sina händer
Dem händer som hade kortat liv
Där hans egen själ hade skakat till av varje skott
Iklädd i militär uniform, där hans order var skjut
och han hade gjort det av plikt
plikt mot generalen och sitt land
men försakat sitt eget hjärta och själ

Alla människor han skjutit trängdes runt i spegeln och tittade på honom
Han vrålade av ångest, inga tårar han fällde skulle kunna ge dem liv tillbaka
Ingen själslig smärta skulle någonsin vara tillräcklig
för att han skulle förtjäna förlåtelse

Och spegeln hänger kvar i rummet idag
Utanför, tre mil bort vandrar han varje vecka vid gravarna som han beordrat bli ordentliga och lägger blommor, och sörjer dem som de förtjänar sörjas

Där är andra människor som sörjer dem med, och vandrar längs gravarna, och medmänskligheten gör sig sedd.

Korpralen vandrar längs sitt livs rand i hopp om nåd från det helvete som måste vänta honom, men han får aldrig höra det, och människorna i spegeln trängs i mörkret.






Fri vers (Fri form) av Azaleth
Läst 587 gånger
Publicerad 2011-04-02 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Azaleth