Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gropar


Jag ramlar ner i grop efter grop. Trasslar in mig i riviga snår.

Famlar blödande fram och önskar att vägen vore lätt att forcera.

Är som en vingklippt fågel, vars största önskan är att flyga.

Är som en vissnad blomma, vars längtan efter vatten är dess enda hopp om existens.

En eld har falnat och brunnit ut. Lämnat öppna brännsår i själen.

Ärren som svider. Som taggarna i snåren river sönder den hudlösa ytan.

Ytan som krackelerat av den omilda behandlingen.

Själen som flämtar efter luft.

Jag måste andas.




















Fri vers av Inger Lindqvist
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-03 14:07



Bookmark and Share


  caja
Vackert och naket, du blottar din själ.
kram/c
2011-04-10

  LassO
budskapet går fram med alla dessa metaforer.. ;=)
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Inger Lindqvist
Inger Lindqvist