Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Herzschmerzschmulze.


Förbjudna ord

Det finns ett förbjudet ord
ett ord som gör andra ord maktlösa

Ett ord som tar ifrån dem sin säregenhet
och som utplånar dem

gör dem grå
gör dem små

gör dem till vattniga skuggor, slöjor
solblekta minnen av det som var



Det finns två förbjudna ord
som aldrig får nämnas tillsammans

Två ord som tillsammans betyder mindre
än de gör var för sig

nullifiering
control alt delete

noll och intet tillsammans
men knappt mer isär



Din gissning finns nära
du kan viska den här

men viska i vinden
anförtro till en katt

för jag vill inte höra
jag vill inte smittas

jag vill inte bli ingenting
som jag blir
av två ord




Fri vers (Fri form) av Feuerzeug
Läst 611 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-04 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Feuerzeug
Feuerzeug