Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste den här dikten på poetry slam tävling i Malmö inför SM...


"När byte du kakorna mot medicin II"



Medan jag letar i dina kökshyllor
Tänker jag på hur jag o min bror brukade göra samma sak när vi var små
då vi letade efter kakor o godis

du visste om det

och vi lyckades hittade och alltid en skål med sötsaker som du hade lämnat till oss, där du visste vi skulle leta

kakor o godis i olika färg, olika smak, olika former

det har inte gått lång tid sen de dagar
men de dagar blev veckor, veckor till månader, månader till år

nu när jag letar kakor i dina kökshyllor, hittar jag en skål med mediciner i olika slag, olika färg, olika former

värktabletter, hostmediciner, ögondroppar, smärtlindrande, brev från vårdcentralen, nya o gamla recept, bokade tider hos sjukgymnast, intyg från läkare, brev från försäkringskassan

när byte du kakorna mot medicin?
Hade du alltid ont o jag var för blind o se?

Enligt läkaren finns det något som växer i ditt bröst
Något som e dödlig, något som inte hör hemma där, något som måste bort, liksom ditt bröst


men mamma, var det samma bröst du ammade mig med som de tog ifrån dig?


Men en sak hade de rätt i
det är något som växer inom dig
i ditt bröst, i din bröstkorg, i ditt hjärta

men det som växer inom dig har alltid funnits där

det som vuxit inom dig växer fortfarande

det som växer i ditt hjärta är kärleken som har allid funnits där

och din kärlek e inte ond
din kärlek är inte dödlig



Mina händer söker sig vidare i dina kökshyllor och hittar återigen, en skål med sötsaker i olika färger, former o smak bredvid medicin skålen…





Fri vers av Pilgrim
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-07 11:09



Bookmark and Share


  Sheyda
Är ordlös för hur fin denna text är. Så känslomässig och djup. Det kommer fixa sig, hon fixar det, you´ll know it! kram
2011-04-13

  filosofian
åh vilken vacker text. Jag hoppas att hon blir frisk. Bokmärker.
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim