dina pupiller som stora klot vidgade
ögonblick
greppade i svettiga handflator


" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



dina pupiller som stora klot vidgade
ögonblick
greppade i svettiga handflator





Höghus

jag stal dina radhus luften marken där du gick som barn
jag stal allt du någonsin trott på allt som varit ditt
och jag gick längs dina gator såg basketplanen med dina ögon kände smaken av den första ölen och något som var starkare än bara nikotin den första handrullade spliffen och lukten av sötrök; handen
som lät rizlan singla ner mot asfalt när din mamma gick förbi
sommarnätterna i parken med tonårsflickor och blöta tungor
de nyvakna brösten höfterna som gungar jag stal allt

allt

och när hösten kom när löven la sig som ett täcke över världen när dina fötter mätte pappas skor
så lämnade du landet landet sverige
du bytte något tryggt mot drömmar om ett guldfärgat spanien
med gitarren över ryggen rösten emot vattnet och livet i en väska
du försvann

du försvann
och någon stod kvar bland tunga träd och fallna skogar
du tror det var dina minnen men
jag stal dom

och gjorde dom till mina och nu
nu är allting bara höghus




Fri vers av Smultris
Läst 886 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-04-09 11:21



Bookmark and Share


  Manal
vackert skrivet
2014-04-24

  Ola Rydberg
Wow
så djävla bra
vilken känsla !

och nu är jag bara hög som ett höghus på din poesi

TACK !
2011-04-09

  Lennart Bång
Underbart skrivet, poesi. Du har känslan!
2011-04-09

  Arja Söderfeldt
Bra. Svepande. Som scannat ur minnen!
2011-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris