Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gamla drömmar.


Sagan om Hästen

 

I

Det var en gång en häst med en genombruten rustning av brons. Rustningen var konstfärdigt utformad, mönstret varierade mellan olika sektioner. Den var smidig och stark, verkade dock snarare rustad för andlig än fysisk strid. Hästen kunde nås via ett dataspel på internet. Där såg rustningen snarare ut att vara av tenn. Kanske berodde det på vilken förinställd färgupplösning man valt. Sajten erbjöd ett interaktivt program som tillät spelaren att öppna luckor i rustningen, som i en adventskalender.

 

II

Det var en gång sex barn, en pappa och en adventskalender. Fem av barnen kivades framför luckorna, så som barn plägar göra. Det sjätte barnet injicerade under tiden droppar av gift i duschmunstycket och återvände så småningom från badrummet med en osynlig men påtaglig inskription: untouchable, with license to touch you through the horse device.

 

III

Det var en gång en hoper danskar som satt och såg på TV på skumgummi. Då kom en svensk tolvårig untouchable pojke med ett madrassöverdrag som revolutionerade världen. Han intog tronstolen nedanför trappan och kysste drottningen på hand. Sedan gick de tillsammans uppför trappan för att hälsa på släkten.

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Nanna X
Läst 948 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-10 18:29



Bookmark and Share


  objekt3
ojoj en dröm må jag säga!
2012-01-12

  Aftonvännen
den där gula pojken från stockholm
vilken tur att han uppfann det blå överdraget så att man kan skilja på pojk och flickbaciller och sova utan klibbigt gummi mot kinden
2011-04-12

  stenhur VIP
Hur spännande som häst!
2011-04-11

  TrollTörnTrappan VIP
Uppskattar hur du börjar en ny saga och en ny, som luckor i luckor som kanske hänger ihop - känns i alla fall som jag vill fortsätta hitta tråden av tenn eller gummiskum, in i många fler luckor än dessa, vissa smått förbjudna, andra hur självklara somhelst...
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X