Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur många vet att du finns?

 

 

Hur många vet att du finns

Hur många kommer att minnas dig

När du är död

Hur lång tid kommer de som minns dig

Att finnas kvar

Och

Vad finns då kvar

Om du inte lyckats sätta spår i

Kulturens kartotek

Eller mördat någon känd person

Eller

Gjort något helt oförglömligt som

Att ha utplånat nästan hela ditt folk

Kraschat in i World Trade Center

Eller självmordsbombat ett Natohögkvarter

Hur länge vet någon att du fanns

En vecka eller två

Eller flera tusen år




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-11 17:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Min ambition är att leva som en indianstam jag hört om - de ska inte lämna några spår efter sig - de vill lämna jorden i det skick den var när de anlände - en sympatisk tanke, tycker jag . . .
min stund på jorden behöver inte lämna några avtryck . . .
däremot hoppas jag att en eller annan vet om min existens . . . :-)
2011-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström