Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömnlöshet gör tanken tung

sprickorna vidgas

de var hårfina först
men det var länge sedan nu

det är som att tiden,
helt utan egentlig inverkan,
fysiskt demonterar verkligheten

varsamt och, utåt sett tidlöst
som i ultrarapid
sakta, sakta

fast inte på riktigt

det krävs rätt öga att se med

ett öga som ser långsamt
varsamt
helt utan tvivel
och totalt bortkopplat från nuet

egentligen går världen i kras som om den vore tillverkad i porslin
explosivt och grundligt

fast bara om man ser
eller, vill se

eller bara idioti
inlindat i funderingar
när själva frågan gått förlorad
och ersatt med tystnad
och ingenting

ingenting alls

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-12 01:56



Bookmark and Share


  Fru Intighet
Så fint!

"egentligen går världen i kras som om den vore tillverkad i
porslin"

Gillade just det stycket.
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen