Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Don't be a drag, just be a queen


Vi faller som stjärnor

11-03-04

Vi är ett glödande meteorregn, två blänkande kometer.
Våra hjärtan är – halvtomma.

11-03-05

Finnarna på din rygg är ett minfält. Jag stryker med fingret längs din käklinje när du somnat med huvudet på min mage, förundras över dina ögonbryns mjuka böjning, den nakna skärpan i ditt ansikte.

Du är det närmaste äkta kärlek jag någonsin kommer komma.

11-03-06

Jag minns första gången jag såg dig. Ditt hår var ett blont inferno i vårsolen och himlens alla fåglar rymdes i dina grunda pupiller. Ditt leende var som ett pistolskott, ett ljus som värmde inifrån.

11-03-07

Ditt röda läppstift har smetat ut sig och du ser ut som en hora. Jag smeker din troslinning, pressar läpparna mot din fuktiga halsgrop. Det är så skönt att ligga hud mot hud. I femton nästan sexton år har jag väntat på någon som dig.

11-04-13

Du sover två dagar i sträck och rakar av dig håret. Blonda lockar faller till golvet. Ibland undrar jag hur dina sluttande axlar kan bära upp all världens tyngd på egen hand, hur ett tonårshjärta som ditt kan bulta så hårt bakom revbenen.

11-06-15

Bakgator. Du röker billiga cigaretter under stjärnorna och drar med handen över din stubbiga hjässa. Sminket rinner i klumpar längs kinderna.

11-08-01

Jag söker miljontals händer i mörkret, räknar pulsslag, andetag. När jag vaknar sitter du naken på sängkanten med kudden i famnen och gråter. Jag tänker att du är världens vackraste även när du sörjer. Tårarna gör dina ögon blankare – större.

11-08-04

Vi är ett glödande meteorregn, två glödande kometer.
Våra hjärtan är – halvfulla.




Fri vers (Fri form) av Anne Beatrice Nilsson
Läst 432 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-14 21:39



Bookmark and Share


    tehdog
vilka ord du använder. grunda pupiller och blont inferno. fin nattläsning på alla sätt och vis. inte ofta man hittar det på den här sidan
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Anne Beatrice Nilsson