Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti sekunden

tiden är inte det du tror
jag hade velat säga det till dig

katten på verandan: en gondol
passerar från sidan, undviker
att störa strömmen som är
ögat i ljuset av flaxande
vingar

så fotograferade man
sekunden

tro mig: för framtidens
folk är vi ett minne

för skolbarnen i Hiroshima
på väg genom det ännu
inte utplånade, med väskan på armen

är vi det aldrig tänkta




Fri vers av Erik H.J Hultin
Läst 1003 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-04-16 15:39



Bookmark and Share


  Nanna X
det är fan dramatisk poesi med en episk linje.

jag ska läsa mer!
2013-04-19

  Nanna X
shit va bra
2013-04-19

  elin1
"Är vi det aldrig tänkta"
-vacker formulering i vacker text.
2013-04-01

    ej medlem längre
Denna dikt innefattar sekundens tillblivelse man tänker på dessa ödesmättade ögonblick i Hiroshimas historia imponerande Erik du är en duktig ung lovande poet
Bravo L-O. M.
2013-02-09

  Serk
"Är vi det aldrig tänkta" Snyggt!
2013-01-22

    ej medlem längre
I mitt tycke det i särklass bästa du skrivit, och det är absurt bra text det här. Hatten av från mig. Applåder i massor. En verklig poet!
2013-01-16

    ej medlem längre
fy fan vad bra Erik
2012-12-22

  Timah
målande och vackert.
2012-12-05

  Aftonvännen
Välskrivet. Du tar upp djupa saker på ett alldagligt sätt och väcker tankar
2012-12-03

  Humanitas
Du är riktigt duktig. Finner inga ord. Himla fint!
2012-09-19

  Linn.
Fint skrivet. Blev trollbunden.
2012-09-16

  zallander
"för framtidens folk är vi ett minne"
mästerligt
2012-07-06

  Linnli
Himmel, så bra! Jag vet knappt vad jag ska säga, var jag ska börja.

Dels finns det en rörelse, en händelse som snart ska ske (och vi i dag vet ju vilken) men samtidigt är tiden frusen, fångad i ett fotografi.

Jag tänker också på den enskilda människans litenhet, hur försvarslösa vi är mot ondskan.

Orden bara flyter, ingenstans haltar det eller hakar upp sig.
2012-05-12

  filosofian
Det händer så mycket hela tiden, både bra och dåliga saker så man måste leva i nuet.
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin