Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är Julen här

Ser ut genom mitt fönster...
Vi har äkta isdekorationer på våra rutor...
Vi lever nämligen med otäta fönster och glödande element.
Mönster som är så vackra att jag blir helt förstummad
och nästan ångrar min beställning av de nya fönstren till våren.

Ett lager snö som nästan täcker marken
har vi fått så här lagom till julhelgen som snart är här.

En hare skuttar över gården,
stannar upp, reser sig på bakbenen,
vädrar och skuttar sen vidare.
Jag lägger ut lite kål och morötter mm. då och då
så han kan känna sig trygg om vintern blir för jäklig.

I morgon ska småfåglarna få sina taljbollar
och de frö som jag inhandlade i går.
Julkärven ska också upp, just nu ligger den på hallgolvet
och där gör den ju ingen nytta.

Äpple hö och lite havre finns på ett foderbord som är
bra placerat borta vid skogskanten så de inte blir störda.
Det är dukat till de som vill komma och ta för sig.
Där finns också hasselnötter och torkade rönnbär.

På julafton så kommer en skål med gröt ut på trappan
till Lillnisse om han dyker upp.
Klart att det som han förväntar sig att finna på trappan
då också måste finnas där, vem vet hur det annars kan gå.

Julklappar till nära och kära är inslagna, lackade och klara.
Mat och pynt är fixat och dagen inna julafton så blir granen klädd.
Uppe på det här genomförs en lättare städning.

Så!

Nu kan julen komma.

Nu kan jag fira jul med gott samvete.
En lugn julhelg önskar jag mig och alla andra.




Övriga genrer av Therés
Läst 394 gånger
Publicerad 2005-12-21 17:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!