Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parkliv

 

vi har aldrig andats varandra

inte svävat på stillheten när luften pressas ut dras in

som rovfåglar på varma uppströmmar;

 

till och med måsarna här har förstått vad det innebär

 

alla har förstått utom du;

som jag bara inte når fram till

hur jag än vinklar mig dyker, seglar och vrider

och jag har tagit slut nu till slut

  

- det är vår ute och sol i Axel Landquists park

där sitter ett par som är lyckligt typiskt svenskt

föräldrar rastar barn, hundar hussar och mattar

måsarna skrattar åt alla

 

varenda en av oss är illusioner av något bättre

med dig blir jag inte större än så 




Fri vers av Elin S
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-20 17:21



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
herregud vilket slammer i skallen nu..applåderar frenetiskt och stirrar mig stum. Jag läser mycket mellan raderna, skickligt och berörande.
2011-04-28

  Dan Linder
"varenda en av oss är illusioner av något bättre

med dig blir jag inte större än så"

Så klokt och vackert. Och känslan är så ren. Ekot mellan våra innerväggar.

Bra!
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S