Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnets vidgade vyer

En kram ger värme
ett ord får tankar att växa
kärlek öppnar upp för nya vyer.

Ta vara på alla små intryck, låt
hjärtat vara med. Våga trotsa
mängdens trångsynthet.

Vidga barnets fantasi till oändlighet.
Våga sjung, plocka maskrosor, gör en krans
medan leken fortsätter mot nya mål.

En resa mot en annan stad, bryter totalt upp vardagen
då lek planeras in.
Våga härma barnets galna utbrott, våga stå upp
gå ifrån en liten stund.
Vänta, vänta, vänta...

Leendet bryter igenom ilska, förståelsens stund öppnar
upp inre styrka.
Försoning bidrar till mjuk kram mellan vuxen och barn.




Fri vers av Filosofen2
Läst 208 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-23 08:59



Bookmark and Share


  Janne
Väldigt fint skrivit
min vän...underhålla
barnet inom sig är viktigt,
våga släppa taget om känslor
och känna glädje och skratt
2011-04-24

  La Magnólia VIP
Mycket fint! Att våga ha kvar lite av barnet i sig .. det är att vara verkligt vuxen ... Det är viktigt och värdefullt ...
2011-04-23

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Bra beskrivet!
2011-04-23

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härligt!
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2