Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om våren

Förblommad går sömn till hallondröm
Blå bladådror drar
Din hud finns kvar
En vilja som i sig strider en tigerström
Mig likt Ofelia flytandes blir mitt svar
Ditt blodsband blir min grenande söm
Små vita blad mellan våra nackar finns kvar
Vid brunnens gröna slut gå från om till öm
Att vit vid halsen till flordoft bidrar

Sedan gå från sörjlik till klarlik
Jordens safter flödar likt citrusvin
strålar våra kroppar rika på vitamin
Genomskinligt grönt omringar mig sagolikt
Nattbad och hett tegel kantar utopin
Mina kanaler flödar nu med bensin
Havsvatten rinner över mig färgrikt
Vi binder våra kransar av lin
i dessa fäster vi narcisser löftesrikt
framför Dionysos skinande flin

Sömnhuvud ligger så tyst i knä
Svala tyger blåser förbi
Stjälkar och blomblad skapar svängande broderi
Vi blandar hallon och äppelblom till parfait
och vilar på ängsmark så molnfri
Evigheten här befinner sig i sitt essä
Jag vill oss i badfärg och svalört klä
sedan blanda vår tid till en klar potpurri




Bunden vers av Maria Lindberg
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-26 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Lindberg